• Profesionalni Wellness

  U mogućnosti smo da ponudimo kompletan program wellness i SPA sadržaja i odgovorimo na sve zahteve klijenta.

  Naš asortiman čine svi neophodni sadržaji koji jedan moderan wellness centar treba da poseduje: finske saune, infracrvene saune i biosaune, parna kupatila –hammam, laconium, slane sobe i pećine, hidromasažni bazeni, tepidarijumi, tople i kneipp klupe i aroma tuševi zadovoljstva.

  Pored izuzetno pristupačnih cena nudimo i najbolju garanciju na tržištu, kao i najefikasniju servisnu službu što je nekada presudno kada su profesionalni SPA centri u pitanju.Mi Vam možemo otkloniti sve dileme i demistifikovati sve wellness pojmove čineći ih prijemčivim i jasnim za svakoga.

  Takođe ukoliko se investitor odluči da naša firma radi opremanje wellness centra, besplatno nudimo projektno rešenje istog koje radi naš arhitekta specijalizovan upravo za ovaj segment. Svi proizvodi izrađuju se u Srbiji od najkvalitetnijih materijala i u saradnji sa svetski poznatim proizvođačima wellness opreme.

  Idući u korak sa vremenom i trendovima u wellnessu, uključujemo najmodernije materijale kao što su corian i staklo kako bi higijenu doveli na još viši nivo posebno u javnim wellness centrima.

  Međutim pre nego što počnete da razmišljate o bilo čemu naš predlog je da posetite Marconio Wellness centar. To je naš SPA centar koji je delo ruku naših radnika od wellness sadržaja do enterijerskih detalja, u kome se nalaze svi relevantni wellness sadržaji.

  Od davnina je poznata terapeutska važnost znojenja, kao vrlo efikasnog načina pročišćavanja organizma.
  Pored blagotvornog učinka na kožu lica i tela. Vaš organizam oslobađajući se toksina, postaje vitalniji i otporniji na viruse. Na visokim temperaturama pojačava se cirkulacija krvi, mišići se opuštaju, tako da nema boljeg načina da završite naporan dan, a da pritom relaksirate svoje telo.

  Finska sauna| Bio sauna| Infracrvena sauna
  Učili smo od Arapskih hamama, Turskih i Rimskih kupatila, i sa našim tehnološkim i dizajnerskim inovacijama smo napravili idealno mesto posvećeno nezi vašeg tela i uma. Zbog svoje niže prosečne temperature za neke osobe su prijatnija od tradicionalne finske saune. Parna kupatila imaju pozitivan uticaj na respiratorni sistem, smanjuju bol kod reumatskih oboljenja, imaju blagotvorno dejstvo na vašu kožu.

  Marconio hidromasažni bazeni koriste simbiozu tople vode, različitih vrsta mlaznica i moćnih motora kako bi maksimizirali efekat hidro masaže i opustile telo od stopala do vratnih mišića. Marconio Whirlpool SPA je jedini proizvođač masažnih bazena u našoj zemlji i jedan od samo nekoliko u celoj Evropi kada su u pitanju profesionalni prelivni masažni bazeni namenjeni pre svega javnim objektima.

  Temperatura: 20-25°C Vlažnost: 40-50% Sa istorijskog stanovištva može se reći da se lekovitost slanih pećina već vekovima koristi najčešće za lečenje disajnih puteva, astme I bronhitisa, alergija I kožnih bolesti. Marconio vam donosi novi moderan dizajn ovih lekovitih prostorija po sistemu ključ u ruke sa kompletnom opremom koja sadrži:kvalitetnu ventilaciju sa klimom, LED rasvetu, opciono može se ugraditi LCD televizor, audio sistem itd…Halogenerator je uređaj koji stvara lekovitu mikro klimu, raspršujući suvi slani aerosol prirodne kamene soli.

  Temperatura: 37-40°C Tepidarijum u antičko doba izrađivan u mermeru i grejan vatrom, služio da svojom blagom toplinom, emperature opušta rimsku gospodu. U današnje vreme nezaobilazni deo kako profesionalnih SPA i wellness centara, tako I malih kućnih wellnessa. Osnovna funkcija i danas mu je da opusti mišiće i celo telo, a naročito pre I posle korišćenja masažnih SPA bazena, saune I parnog kupatila.Mozaik tepidarijum izrađen je od ekstrudiranog polistirena presvučenog staklenim mozaikom, sa ugrađenim grejnim kablom 17 w/m 230v /, kojim se postiže temperatura na njegovoj površini od 37-40°C.

  Tople klupe kao i kneipp obično se postavljaju u relax zonama wellness centara i služe opuštanju tela i mišića. Anatomskog su oblika sa integrisanom grejnom mrežom ili bez nje, dok kod kneippa noge su u posudama sa toplom i hladnom vodom. Obično sa završnom obradom u mozaiku ili pločicama.

  U ponudi wellness tuševa Marconio predlaže dve varijante: Tropska kiša klasične tus ruže sa i bez LED osvetljenja kružnog ili četvrtastog oblika od 25x25cm do 50x50cm.

  Toplo i hladno su dve suprotnosti koje su uvek bile atraktivne i koje su uvek delovale vrlo stimulativno na okruženje. MARCONIO je distributer nemačkih uredjaja za proizvodnju leda kompanije ZIEGRA. Uredjaj proizvodi fini led idealne temperature -0.5 °C koji ne može povrediti korisnika prilikom trljanja , stoga je Ziegra ice maker specijalizovan za wellness centre. Postoje dve opcije za proizvodju leda najsitnijih dimenzija 5x2-7mm i srednje veličine 10-25x10-40mm.

  Za početak treba pomenuti da samo najekskluzivniji SPA centri u svetu imaju ovaj vid wellness sadržaja. Ledene sobe su specijalno dizajnirane prostorije u kojima vladju izrazito niske temperature od oko -3°C.Blagotvorna dejstva velikih amplitudnih razlika sauna i toplih wellness sadržaja , u kombinaciji sa ledenom sobom mnogostruka su, što su mnoge studije pokazale.U Rusiji i Skandinavskim zemljama ovakvi tretmani su veoma zastupljeni već vekovima.Nakon korišćenja saune, ljudi izlaze van i bacaju se u sneg kako bi pospešili cirkulaciju, osećajući se zdravo,relaksirano i regenerisano.

  Niska temperatura vode u hladnim bazenima revitalizuje i osvežava telo korisnika na duži vremenski period. Vaš nervni sistem doživljava intezivnu stimulaciju, proizvodeći impulse sa pozitivnim efektima na srce,disanje,cirkulaciju i kožu. Hladni bazen pored wellness ledomata i hladnih soba predstavlja treći važan sadržaj u svakom ozbiljnom wellness-u kada je tkz. hladni blok u pitanju.Ovi bazeni su idealni za korišćenje nakon boravka u sauni, ili u drugim toplim sadržajima.Ovaj sadržaj je izuzetno popularan kod sportista,jer ubrzava period oporavka i dobar je kod povreda raznih vrsta.

  Plutanje kao novi vid wellness-a postaje sve vise popularno posebno kod kategorije zahtevnih klijenata koji wellness poznaju jako dobro.Koncept se zasniva na tome da se oponaša speciičnost Mrtvog mora, a to znači da 30% vode u plutajućem tanku čini magnezijum sulfat (MgSO4).Na taj način telo pluta u bestežinskom stanju i opušta se u okruženju sličnom kao kada smo se nalazili u majčinoj utrobi. Plutanje jeste jedini pravi vid čiste relaksacije i opuštanja svakog mišića,pa samim tim i uma.Studije su pokazale da je 1h plutanja ekvivalent 4h spavanja.

  Masaže su po statistici najkorišćeniji wellness tretman.Stolove za mokre tretmane preporučujemo u izrazito sanitarnim varijantama ,završne obrade u keramici ili sanitarnom akrilu.

  NeoQi SPA kapsule predstavljaju idealne sisteme kombinacije hidrofuzije sa vichy tuševima , aroma i hromo terapijom uz izuzetno prijaznu jakuzi masažu.NeoQi SPA kapsule pružaju osećaj potpunog opuštanja i balansiranja energija tela i vode.Kombinacije blata,trava,aromatičnih ulja,pare i vode pružajusavršene rezultate i izuzetan osećaj.Individualizovanje tretmana omogućuje zadovoljenje čak i najzahtevnijih klijenata.Definisani programi rešavaju mnoge od prisutnih problema u životu modernog čoveka. NeoQi SPA sistemi proizvedeni su po savremenim evropskim sigurnosnim standardima i predstavljaju idealnu osnovu u vašoj SPA ponudi.

  WDT tj. Werner-Dosiertechnik je nemačka kompanija sa dugom tradicijom u proizvodnji ekskluzivnih opcija za različite wellness sadržaje.MARCONIO kao njihov distributer preporučuje ove opcije posebno ako se radi o luksuznijim wellnessima koji hoće da naprave komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju.

  Kako bi smo kompletirali našu ponudu kada je opremanje SPA centara u pitanju , kompanija MARCONIO je ubacila u svoj asortiman i relax ležaljke. Ležaljke su nezaobilazan deo relax zona u wellness centrima i prostora oko bazena.Relax zona je veoma važan sadržaj svakog wellness-a jer klijenti moraju napraviti pauzu izmedju korišćenja različitih wellness sadržaja , osvežiti se i pripremiti za sledeći wellness tretman.Zbog toga udobnost i komfor relax ležaljki predstavlja imperativ za nas.

  Kompanija Cybex trenutno drži tržišni udeo os 25% na tržištu SAD sa stalnim trendom rasta. Cybex se pretežno bavi proizvodnjom opreme za vežbanje za komercijalne svrhe.MARCONIO je upotpunio svoju ponudu opremom za fitness-cybex.Tako da sad možemo preuzeti kompletno opremanje SPA,Wellness i Fitness centara. Linije Cybex proizvoda uključuju puni asortiman sprava za snagu i kardio opreme. Proizvodi su dizajnirani tako da opnašaju prirodan pokret tela na način da se svaki korisnik, od profesionalnog atletičara do osobe koja prvi put trenira može lako snaći.

  Sabbia Med koncept

  Pored najduže garancije na tržištu, imamo efikasnu i stručnu servisnu službu što je nekada presudno kada su profesionalni SPA centri u pitanju. Svu opremu ugrađenu u naše proizvode imamo na lageru u svakom trenutku, a naši serviseri na terenu su profesionalci sa preko 15 godina iskustva u wellness segmentu.
  Povodom dobijanja boje,Sunsky solarijumi obezbedjuju vrhunske perfomanse sa svoje 4 lampe visokog pritiska , svojim unikatnim dizajnom, prvoklasnim kvalitetom i dobrim servisom. Njegova instalacija je na plafonu,tako da veoma dobro štedi prostor i daje osećaj slobode korisnicima. Sunsky je predvidjen kako za velike wellness centre , tako i za manje kozmetičke salone. Udaljenost os 140cm odsolarijuma za same korisnike znači osećaj lagodnosti i slobode.Na taj način se zaobilaze 2 ključne mane klasičnih solarijuma a to su higijena i osećaj klaustoobije.

  Zvukovi prirode - Sonami

  Pored najduže garancije na tržištu, imamo efikasnu i stručnu servisnu službu što je nekada presudno kada su profesionalni SPA centri u pitanju. Svu opremu ugrađenu u naše proizvode imamo na lageru u svakom trenutku, a naši serviseri na terenu su profesionalci sa preko 15 godina iskustva u wellness segmentu.
 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti