• PARNO KUPATILO

  Temperatura: 45-55°C
  Okruženje: vlažnost: 90-100%
  Materijal: Ekstrudirani polistiren (EXP), mozaik, pločice
  Efekti: čišćenje kože i pozitivni efekti na respiratorni sistem

  Učili smo od Arapskih hamama, Turskih i Rimskih kupatila, i sa našim tehnološkim i dizajnerskim inovacijama smo napravili idealno mesto posvećeno nezi vašeg tela i uma. Zbog svoje niže prosečne temperature za neke osobe su prijatnija od tradicionalne finske saune. Parna kupatila imaju pozitivan uticaj na respiratorni sistem, smanjuju bol kod reumatskih oboljenja, imaju blagotvorno dejstvo na vašu kožu.

  Marconio parna kupatila dizajnirana su tako da obezbede viši nivo kvaliteta kroz pažljivu selekciju materijala i tehnološkog istraživanja unapređenja estetike sa izuzetnim bogatstvom detalja.

  Dimenzije isključivo zavise od želja i potreba klijenata kao i ostali sadržaji koji se mogu opciono poručiti. Parna kupatila su dobro izolovana Austrotherm Uniplatta pločama preko kojih ide završna obrada u pločicama ili staklenom mozaiku. Klupe su anatomske i izrađuju se u nekoliko varijanti i oblika. Blaga toplina prijatna za vaše telo postiže se grejnim kablovima integrisanim u pod i anatomske klupe parnog kupatila.
  Za one nešto manje prostore izrađujemo parne kabine sa tušem, kombinaciju parnog kupatila i tuš kabine. Na taj način štedimo prostor, a postižemo sve benefite hammama na prostoru predviđenom za tuš kabinu.

  Kao dodatne opcije nudimo svetlosnu terapiju, muzički sistem, aromaterapiju, tropsku kišu ili potpuno novi revolucionarni sistem ubacivanja suve aerosoli gde se istovremeno mogu osetiti i benefiti slane sobe.

  Postoji nekoliko varijacija parnih kupatila, uzimajući u obzir temperaturu, vlažnost vazduha i uslove u samoj prostoriji:

  KALDARIJUM:

  Intenzivna toplota kaldarijuma prodire duboko u telo i pospešuje cirkulaciju krvi. Tenzija u mišićima opada, koža se regeneriše, stres umanjuje, respiratorni sistem se pročišćava. Toplina kaldarijuma je prijatna, i individualno se može podešavati. Za relaksaciju potrebna temperatura u kaldarijumu je od 30 do 40 °C, dok znojenje i izbacivanje toksina iz tela zahteva temperaturu od 50 do 60 °C. Vlažnost vazduha je niska oko 20%, a to su sve uslovi za prijatan i dug boravak u kaldarijumu.

  LACONIUM:

  Lakonium je suva soba za znojenje. Blaga toplina isijava iz zidova, poda i anatomskih klupa i ide ne više od 60 °C, tako da proces znojenja počinje polako, ali ubrzo se intenzivira. Boravak u lakonijumu je alternativa za osobe kojima ekstremni uslovi u Finskoj sauni ne odgovaraju zbog visokih temperatura od preko 90 °C, dok je vlažnost vazduha oko 15 – 20 %.

  Dimenzije


  Kada su u pitanju javni SPA centri, parna kupatila kao i svi ostali wellness sadržaji rade se u skladu sa projektom odnosno uzimajući u obzir samu veličinu i namenu jednog wellness centra. Često se u jednom wellness centru kombinuju parno kupatilo, kaldarijum i lakonijum. Ako se radi o parnim kupatilima pravougaonog oblika plafon se radi u vidu svoda, dok kod četvrtastih prostora plafon je u obliku kupole što predstavlja poseban estetski doživljaj.

  Materijali


  Najpre se radi termo i hidro izolacija Uniplatta pločama debljine 20mm po zidovima parnog kupatila, dok se plafon koji je u vidu svoda, kupole ili pak najekonomičnija varijanta ravnog plafona sa blagim padom. Sve ove varijante plafona rade se od Uniplatta ploča debljine 50mm sa jakom nosećom konstrukcijom.

  Ekstrudirani polistiren takođe se koristi u izradi anatomskih klupa.

  Preko klupa postavlja se grejna mreža sa termostatom u sedećem delu i naslonima, kao i na podu parnog kupatila.

  Za zavrsnu obradu koristimo mozaik sa našeg lagera, pločice ili klijent sam na drugom mestu može odabrati mozaik koji mu odgovara dok ce naši profesionalni keramičari da ga postave.

  Tehnika


  Generatore pare koje nudimo su različitih snaga u zavisnosti od dimenzije i materijala od kojih je parno kupatilo izrađeno kao i od same namene ukoliko je u okviru javnih wellness centara. Tako postoje parogeneratori od 3,6,10Kw, kao i kombinacije istih kada parna kupatila većih gabarita to zahtevaju. Garancija od 3 godine u kućnim uslovima, kao i povoljni i uvek dostupni rezervni delovi su garant kvaliteta.

  Naši parogeneratori obezbeđuju idelane klimatske uslove u parnom kupatilu sa temperaturom od 45°C i relativnom vlažnošću vazduha oko 98%, kao i ravnomernu raspodelu pare.

  Takođe na zahtev klijenta opciono može se ugraditi i peristatčka pumpa za doziranje arome.

  Kod parogeneratora u ponudi imamo dva brenda: svugde prepoznatljivi Harvia parogenerator i nešto povoljniji jednako kvalitetan parogenerator kineske kompanije Sowo.

  • Harvia hgp parogenerator sa komandom

  • Harvia hgx parogenerator sa komandom

  Svetlosna terapija: RGB rasveta 50x25cm u drvenom ili aluminijumskom ramu sa više različitih programa i spostvenim kontrolerom. Može se koristiti kao glavno osvetljenje uz dekorativno skriveno osvetljenje iza saunskih ili klupa u parnom kupatilu.

  Zvezdano nebo: Fiberoptička rasveta sa 154 optičkih vlakana raspoređenih po plafonu saune ili svodu i kupoli parnog kupatila.

  Aromaterapija: Peristatička pumpa za doziranje arome koja se se najčešće koristi u kombinaciji sa parogeneratorom kada je parno kupatilo u pitanju, odnosno uz kombinovanu peć kod biosauna. Sistemom bakarnih cevi pomešane sa parom ulaze različitite arome eukaliptusa, kamilice,…

  Tropic rain: Opcija tropske kiše instalira se u parnim kupatilima ili parnim kabinama. Naše tuš glave tropske kiše su dimenzija 40x40cm sa diodnim osvetljenjem koje u kombinaciji sa prelamanjem vode pruža nezaboravni vizuelni doživljaj.

  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kucćne uslove i neuporedivo povoljniji. Haloterapija se opciono može ponuditi uz saune, parna kupatila i slane sobe i pećine gde samo pojačava dejstvo isparenja već postojeće soli.

  Audio sistem

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti