• INFRACRVENA SAUNA

  Temperatura: 45-55°C
  Okruženje: vlažnost: 8-15%
  Materijal: drvo Abachi,Finski beli bor, Kedar
  Efekti: detoksikacija tela, izbacivanje teških metala iz organizma

  Infracrvene saune su snabdevene infra grejačima koji proizvode zrake poput sunčevih samo bez negativnih ultraljubičastih zraka. Za razliku od tradicionalne finske saune koja idirektno greje telo putem vazduha ili pare, infracrvena sauna svojim toplim zracima direktno prolazi kroz kožu proizvodeći mnoge od zdravstvenih benefita tradicionalne finske saune.

  Trenutno je veoma popularan tip grejača u infra kabinama u vidu karbonskih ploča – grejač snage 380w i samo 4mm debljine koja može biti skrivena iza same lamperije i tako ostaviti estetiku i izuzetan drveni enterijer saune netaknutim.

  Dimenzije


  Kada su u pitanju javni SPA centri, infra saune kao i svi ostali wellness sadržaji rade se u skladu sa projektom odnosno uzimajući u obzir samu veličinu i namenu jednog wellness centra. Veoma često u jednom SPA centru koji je sastavni deo hotela sa većim smeštajnim kapacitetom rade se minimum dve saune ili se kombinuju tradicionalna finska sauna, infra kabina i biosauna.

  Materijali


  U izradi finskih i infracrvenih sauna koriste se samo najkvalitetniji materijali. Zidovi saune obloženi su u vertikalnom panelingu lamperijom finskog belog bora, severnoafričkog Abachi-ja ili Kedra. Lamperija je A+ kvaliteta bez čvorova, dok lamperija Kedra koja je naš zaštitni znak ima svojstvo da ispušta svoju prirodnu aromu u periodu od 10 godina.
  Za klupe, čuvar peći, naslone i maske između klupa koristi se Abachi drvo bez pora koje se ne zagreva pri visokim temperaturama u sauni niti upija znoj.

  • Kedar

  • Abachi

  • Finski beli bor

  Materijal za klupe


  • Termo Abachi materijal za sauna klupe

  • Abachi materijal sauna klupe

  • Abachi drvo za klupe

  Tehnika


  Tehnika kada je u pitanju infracrvena sauna se odnosi na infra grejne elemente ili grejne karbonske ploče i spoljne komande. Grejni elementi se postavljaju od zavisnosti oblika i dimenzija same saune.

  Karbonska ploča sa svojim ujednačenim talasima raspoređuje energiju površinski i u samom telu. Panel ploča za grejanje dostupna je u crnoj boji, koja zbog fizičkih osobina šalje još više energije, od standardne ploče. Ove ploče novost su na tržištu, još brže deluju i zagrevaju prostor, duže vremena zadržavaju toplinu te estetski obogaćuju vašu saunu.

  Spoljna komanda za upravljanje saunom je Griffin komanda proizvođača Harvia, Finska.

  • Karbonski grejaci

  • Grejači za infractvenu saunu

  Svetlosna terapija: RGB rasveta 50x25cm u drvenom ili aluminijumskom ramu sa više različitih programa i spostvenim kontrolerom. Može se koristiti kao glavno osvetljenje uz dekorativno skriveno osvetljenje iza saunskih ili klupa u parnom kupatilu.

  Zvezdano nebo: Fiberoptička rasveta sa 154 optičkih vlakana raspoređenih po plafonu saune ili svodu i kupoli parnog kupatila.

  Aromaterapija: Peristatička pumpa za doziranje arome koja se se najčešće koristi u kombinaciji sa parogeneratorom kada je parno kupatilo u pitanju, odnosno uz kombinovanu peć kod biosauna. Sistemom bakarnih cevi pomešane sa parom ulaze različitite arome eukaliptusa, kamilice,…

  Tropic rain: Opcija tropske kiše instalira se u parnim kupatilima ili parnim kabinama. Naše tuš glave tropske kiše su dimenzija 40x40cm sa diodnim osvetljenjem koje u kombinaciji sa prelamanjem vode pruža nezaboravni vizuelni doživljaj.

  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kucćne uslove i neuporedivo povoljniji. Haloterapija se opciono može ponuditi uz saune, parna kupatila i slane sobe i pećine gde samo pojačava dejstvo isparenja već postojeće soli.

  Audio sistem

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti