• PARNO KUPATILO

  Parno kupatilo u okviru vašeg doma na samo 2m2. Parna kupatila će osim mesta za relaksaciju služiti i kao tuš kabina za svakodnevnu upotrebu tako da dobijate praktičan proizvod, ekskluzivnog dizajna i namene za trenutke relaksacije i opuštanja. Generator pare sa direktnim izvodom za paru za nekoliko minuta postiže idealne parametre za parno kupatilo: temperaturu oko 45°C sa vlažnošću vazduha oko 98%.

  Parno kupatilo u okviru vaše wellness zone u kupatilu ili nekoj drugoj prostoriji je trenutno potpuni svetski trend. Izmeštanje wellnessa iz profesionalnih SPA centara u vaš dom je nešto što nosi mnogobrojne prednosti za vas. Marconio parna kupatila izrađuju se po meri vašeg prostora, i sa izborom materijala po vašoj želji i nude do sada ne viđen dizajn i eleganciju u kojoj sva vaša čula sada mogu uživati.

  Takođe nudimo i uslugu pripreme instalacija koja uključuje vodovodne, kanalizacione i električarske radove, a zatim i samu izradu parnog kupatila. Pored prefinjenog dizajna u ponudi su i različite opcije poput aroma terapije, zvezdanog neba, audio sistema, haloterapije.

  Dimenzije


  Marconio wellness kućna parna kupatila rade se po meri vašeg prostora. Ovde su prikazani samo neki od modula kako biste dobili ideju i saznanje koju biste veličinu odabrali i za koliko je osoba parno kupatilo namenjeno.

  Materijali


  Koncept kućnog parnog kupatila koje Marconio wellness nudi podrazumeva standardnu završnu obradu klupa i zidova u plocicama i mozaiku. Parno kupatilo na samo nekoliko m2 može postati vaše idealno mesto za relaksaciju, ali i tuš kabina za svakodnevnu upotrebu.
  Kako bi se obezbedilo da toplota i para ostanu isključivo u parnom kupatilo, kao i maksimalna efikasnost zidovi se najpre oblažu izolacionim materijalom. U tu svrhu Marconio koristi ploče od ekstrudiranog polistirena (XPS) dok je njen površinski sloj sa obe strane armiran mrežicom koja je utisnuta u sloj malterske smese proizvođača Austrotherm.

  • Zidovi (izolacioni kit, staklo, korian)
  • Klupe I untrašnja završna obrada (korian, mozaik, pločice)
  • Izvodjenje kompletnih radova

  Tehnika


  Generatore pare koje nudimo su različitih snaga u zavisnosti od dimenzije i materijala od kojih je parno kupatilo izrađeno. Tako postoje parogeneratori od 3,6,10Kw, kao i kombinacije istih kada parna kupatila većih gabarita to zahtevaju. Garancija od 3 godine u kućnim uslovima, kao i povoljni i uvek dostupni rezervni delovi su garant kvaliteta. Naši parogeneratori obezbeđuju idelane klimatske uslove u parnom kupatilu sa temperaturom od 45°C i relativnom vlažnošću vazduha oko 98%, kao i ravnomernu raspodelu pare.

  Kod parogeneratora u ponudi imamo dva brenda: svugde prepoznatljivi Harvia parogenerator i nešto povoljniji jednako kvalitetan parogenerator kineske kompanije Sowo.

  • Harvia hgp parogenerator sa komandom

  • Harvia hgx parogenerator sa komandom

  Svetlosna terapija: RGB rasveta 50x25cm u drvenom ili aluminijumskom ramu sa više različitih programa i spostvenim kontrolerom. Može se koristiti kao glavno osvetljenje uz dekorativno skriveno osvetljenje iza saunskih ili klupa u parnom kupatilu.

  Zvezdano nebo: Fiberoptička rasveta sa 154 optičkih vlakana raspoređenih po plafonu saune ili svodu i kupoli parnog kupatila.

  Aromaterapija: Peristatička pumpa za doziranje arome koja se se najčešće koristi u kombinaciji sa parogeneratorom kada je parno kupatilo u pitanju, odnosno uz kombinovanu peć kod biosauna. Sistemom bakarnih cevi pomešane sa parom ulaze različitite arome eukaliptusa, kamilice,…

  Tropic rain: Opcija tropske kiše instalira se u parnim kupatilima ili parnim kabinama. Naše tuš glave tropske kiše su dimenzija 40x40cm sa diodnim osvetljenjem koje u kombinaciji sa prelamanjem vode pruža nezaboravni vizuelni doživljaj.

  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kucćne uslove i neuporedivo povoljniji. Haloterapija se opciono može ponuditi uz saune, parna kupatila i slane sobe i pećine gde samo pojačava dejstvo isparenja već postojeće soli.

  Audio sistem

  • Zvezdano nebo – Parno kupatilo

  • Wellness tuševi

  • Wellness tuševi

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti