• KNEIPP KLUPE I STAZE

  Temperatura: 37-40°C

  Tople klupe kao i kneipp obično se postavljaju u relax zonama wellness centara i služe opuštanju tela i mišića. Anatomskog su oblika sa integrisanom grejnom mrežom ili bez nje, dok kod kneippa noge su u posudama sa toplom i hladnom vodom. Obično sa završnom obradom u mozaiku ili pločicama.

  Ova kombinacija toplo – hladno pospešuje cirkulaciju krvi, pomaže da se oslobodite glavobolje i sindroma hladnih stopala i ima pozitivne efekte na protok krvi u ekstremitetima što dovodi do veće izdržljivosti organizma.

  Marconio kneipp staze nude poseban doživljaj kombinujući efekekte toplo – hladno sa crvenom i plavom bojom, ali i masažni sistem za stopala koji stimuliše krvne ćelije stopala i daje osećaj trajne lakoće. Marconio kneipp klupe zbog svojih karakteristika postale su nezaobilazni deo svakog ozbiljnijeg wellness centra.

  Kneipp staze su napravljene po specifikaciji kupca, a Marconio identifikuje sve vaše želje i pretvara u stvarnost vaše ideje.

  Dimenzije


  Kneipp i tople klupe Marconio radi po meri i obliku vašeg prostora. Najčešće se one uklapaju na kraju samog projektovanja i popunjavaju relax delove u okviru wellness i SPA centara. Obično se rade kneipp klupe za minimum dve osobe dužine od 140cm pa naviše, kako bi svaka osoba imala dovoljno prostora da se opusti.

  Materijali


  Tople klupe se izrađuju od ekstrudiranog polistirena sa integrisanim grejnim kablom 17w/m i mogu se raditi u različitim oblicima u zavisnosti od samog prostora. Kneipp klupe predstavljaju tople klupe sa posudama sa toplom i hladnom vodom za stopala.

  Tehnika


  Kada je u pitanju saunska tehnika što se pre svega odnosi na saunsku peć i spoljnu komandu one su proizvođača Harvia, Finska. To je najpoznatija i kompanija sa najdužom tradicijom kada je saunska oprema u pitanju. Veliki izbor električnih saunskih peći u zavisnosti od dimenzija, namene i cene možete pogledati ovde.

  • Harvia spoljna komanda Griffin cg170

  • Harvia vega saunska pec

  • HARVIA VEGA PROFI

  • Harvia spoljna komanda C150

  Svetlosna terapija: RGB rasveta 50x25cm u drvenom ili aluminijumskom ramu sa više različitih programa i spostvenim kontrolerom. Može se koristiti kao glavno osvetljenje uz dekorativno skriveno osvetljenje iza saunskih ili klupa u parnom kupatilu.

  Zvezdano nebo: Fiberoptička rasveta sa 154 optičkih vlakana raspoređenih po plafonu saune ili svodu i kupoli parnog kupatila.

  Aromaterapija: Peristatička pumpa za doziranje arome koja se se najčešće koristi u kombinaciji sa parogeneratorom kada je parno kupatilo u pitanju, odnosno uz kombinovanu peć kod biosauna. Sistemom bakarnih cevi pomešane sa parom ulaze različitite arome eukaliptusa, kamilice …

  Tropic rain: Opcija tropske kiše instalira se u parnim kupatilima ili parnim kabinama. Naše tuš glave tropske kiše su dimenzija 40x40cm sa diodnim osvetljenjem koje u kombinaciji sa prelamanjem vode pruža nezaboravni vizuelni doživljaj.

  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kucćne uslove i neuporedivo povoljniji. Haloterapija se opciono može ponuditi uz saune, parna kupatila i slane sobe i pećine gde samo pojačava dejstvo isparenja već postojeće soli.

  Audio sistem

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti