• SAUNE

  Temperatura: 80-110°C
  Okruženje: vlažnost: 8-15%
  Materijal: drvo Abachi,Finski beli bor, Kedar
  Efekti: stimuliše cirkulaciju, izbacuje toksine, jača organizam

  Benefiti Finske saune su dobro poznati i uključuju pozitivne efekte na ljudsku psihu, regenerišu i relaksiraju celokupni organizam. Ona svojim dejstvom pomaže u prevenciji respiratornih bolesti, alergija i osobama sa problematičnom kožom i takođe uvećava izdržljivost celog tela. Toplota stimuliše cirkulaciju krvi i znojenje što povećava aktivnost lojnih žlezda koje izbacuju prljavštinu i toksine putem samog znoja.

  Najpre se radi izolacija od mineralne vune i aluminijumske folije kako bi se maksimizirao efekat unutar finske saune i smanjili troškovi struje. Unutrašnjost saune čini lamperija od najkvalitetnijeg drveta Abachi,Kedra ili finskog belog bora sa malo čvorova, dok se klupe, nasloni i čuvar peći izrađuju od afrčkog Abachi drveta bez pora koje se ne zagreva pri ekstremno visokim temperaturama u finskoj sauni. Saunska električna pec i komande su proizvođaca Harvia, Finska. Po želji klijenta finska sauna može sadržati i dodatne opcije kao što su svetlosna terapija, zvezdano nebo, biosauna sa aromaterapijom, muzički sistem ili zidove od blokova Himajaske soli.

  Dimenzije


  Kada su u pitanju javni SPA centri, finske saune kao i svi ostali wellness sadržaji rade se u skladu sa projektom odnosno uzimajući u obzir samu veličinu i namenu jednog wellness centra. Veoma često u jednom SPA centru koji je sastavni deo hotela sa većim smeštajnim kapacitetom rade se minimum dve saune ili se kombinuju tradicionalna finska sauna, infra kabina i biosauna.

  Materijali


  U izradi finskih i infracrvenih sauna koriste se samo najkvalitetniji materijali. Zidovi saune obloženi su u vertikalnom panelingu lamperijom finskog belog bora, severnoafričkog Abachi-ja ili Kedra. Lamperija je A+ kvaliteta bez čvorova, dok lamperija Kedra koja je naš zaštitni znak ima svojstvo da ispušta svoju prirodnu aromu u periodu od 10 godina.
  Za klupe, čuvar peći, naslone i maske između klupa koristi se Abachi drvo bez pora koje se ne zagreva pri visokim temperaturama u sauni niti upija znoj.

  • Abachi lamperija

  • Finski beli bor lamperija

  • Kanadski kedar lamperija

  Materijal za klupe


  • Termo Abachi materijal za sauna klupe

  • Abachi materijal sauna klupe

  • Abachi drvo za klupe

  Tehnika


  Kada je u pitanju saunska tehnika što se pre svega odnosi na saunsku peć i spoljnu komandu one su proizvođača Harvia, Finska. To je najpoznatija i kompanija sa najdužom tradicijom kada je saunska oprema u pitanju. Veliki izbor električnih saunskih peći u zavisnosti od dimenzija, namene i cene možete pogledati ovde.

  • Harvia spoljna komanda Griffin cg170

  • Harvia vega saunska pec

  • HARVIA VEGA PROFI

  • Harvia spoljna komanda C150

  Svetlosna terapija: RGB rasveta 50x25cm u drvenom ili aluminijumskom ramu sa više različitih programa i spostvenim kontrolerom. Može se koristiti kao glavno osvetljenje uz dekorativno skriveno osvetljenje iza saunskih ili klupa u parnom kupatilu.

  Zvezdano nebo: Fiberoptička rasveta sa 154 optičkih vlakana raspoređenih po plafonu saune ili svodu i kupoli parnog kupatila.

  Aromaterapija: Peristatička pumpa za doziranje arome koja se se najčešće koristi u kombinaciji sa parogeneratorom kada je parno kupatilo u pitanju, odnosno uz kombinovanu peć kod biosauna. Sistemom bakarnih cevi pomešane sa parom ulaze različitite arome eukaliptusa, kamilice …

  Tropic rain: Opcija tropske kiše instalira se u parnim kupatilima ili parnim kabinama. Naše tuš glave tropske kiše su dimenzija 40x40cm sa diodnim osvetljenjem koje u kombinaciji sa prelamanjem vode pruža nezaboravni vizuelni doživljaj.

  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kucćne uslove i neuporedivo povoljniji. Haloterapija se opciono može ponuditi uz saune, parna kupatila i slane sobe i pećine gde samo pojačava dejstvo isparenja već postojeće soli.

  Audio sistem

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti