• HIDROMASAŽNI BAZENI

  Temperatura: 35-38

  Marconio hidromasažni bazeni koriste simbiozu tople vode, različitih vrsta mlaznica i moćnih motora kako bi maksimizirali efekat hidro masaže i opustile telo od stopala do vratnih mišića. Marconio Whirlpool SPA je jedini proizvođač masažnih bazena u našoj zemlji i jedan od samo nekoliko u celoj Evropi kada su u pitanju profesionalni prelivni masažni bazeni namenjeni pre svega javnim objektima.

  Hidromasažne bazene je idealno koristiti u kombinaciji nakon opuštanja tela ležeći na tepidarijumu, posle čega su mišići potpuno opušteni i spremni za hidromasažni tretman. Masažni bazeni se mogu koristiti tokom cele godine u svim vremenskim uslovima. Kod masažnih bazena razlikujemo prelivne profesionalne masažne bazene i skimerske masažne bazene sa određenim razlika kada je u pitanju filtracija i sama frekvencija ljudi koji ih koriste. Svi Marconio masažni bazeni izrađuju se od kvalitetnih materijala svetski poznatih proizvođača, a sve u skladu sa ISO 9001:2008 standardom.

  Dimenzije


  Marconio masažni bazeni i kade izrađuju se u više dimenzija i oblika, a više o tome se možete informisati na našem sajtu www.marconio.com

  Materijali


  Sve Marconio masažni bazeni izrađuju se od vrhunskog akrila svetki poznatih dobavljača Lucite International, USA i Altuglas, Francuska. Motori su firme JTC, Italija koji su naši pouzdani partneri punih 10 godina. Kada je hidromasažni sistem u pitanju naš partner je HydroAir, Danska član Water Balboa Grupe, USA.

  Boje akrila

  • Sedefasta perla

  • Siva desert horizont

  • Tamno siva – Pearl shadow

  • Plava – Navy

  Tehnika


  Ono po čemu se zasigurno Marconio kade i bazeni izdvajaju čak i kada su u pitanju svetski poznati brendovi je kvalitetna i snažna hidromasaža. Snaga masažnih pumpi kod naših hidromasažnih kada varira od 930w do 1800w u varijantama sa poboljšanom leđnom masazom. Kompresori za vazdušnu masažu su jačine 650w.

  Kada pričamo o masažnim bazenima model Atlantis ide sa ukupnom jačinom masažnih pumpi 3400w pa sve do modela Sagres koji poseduje tri masažne pumpe ukupne snage 6600w. Pored masažnih tu su filtracione pumpe 530w do 830w, kao i kompresor za vazdušnu masažu snage 1000w.

  Termo pokrivka: Poliuretanska pokrivka 10cm debljine, presvučena eko kožom diže na viši nivo uštedu energije, upravo zato što održava temperaturu vode. Druga, takođe bitna funkcija pokrivke u uslovima spoljne eksploatacije je da sprečava skupljanje raznih vrsta krupnijih nečistoća.

  Drvena oplata i stepenice: U standardnoj varijati pravougaoni modeli Atlantis i Capri dolaze sa PVC oplatom i stepenicama u braon boji koja imitira drvo. Opciono obloga bazena i stepenice mogu biti izrađene od parenog bagrema koji je specijalnim postupkom tretiran te je otporan na vlagu i različite vremenske prilike, veoma ekskluzivnog izgleda i trajanosti. Bagrem se obično finišira premazom od tikovog ulja, što još više naglašava izuzetnu boju i strukturu drveta. Takođe svaki od modela masažnih bazena može se ukopati u pod, ili se može raditi drvena ili mozaik plaža na pokonstrukciji oko njega što vam isto tako možemo ponuditi kao uslugu.

  Peščani filter: Pored standardnih kartuša platnenih filtera koji se obično koriste u kućnim varijantama masažnih bazena, ako se bazen koristi u javnoj upotrebi neophodna opcija je peščani filter sa pripadajućom filtracionom pumpom. Sadrži rezervoar napunjen kvarcnim peskom sitne granulacije kroz koji prolazi voda i na taj način prikuplja i najsitnije nečistoće što običan kartuša filter nije u mogućnosti. Pešćani filter je veoma efikasan,ekonomičan i lak za održavanje jer se čisti okretanjem ručice na mešnom ventilu takozvanim “backwash” postupkom, a po potrebi se pesak koji inače nije skup lako može zameniti.

  Automatsko punjenje bazena: Automatsko punjenje bazena u velikoj meri olakšava korišćenje istog. Uključenjem elektronike aktivira se posebna elektronska kutija koju izrađuje naš elektroničar i elektroventili se otvaraju, a bazen se puni do potrebnog nivoa gde senzori indikuju nivo vode i punjenje prestaje. Ova automatika se takođe odnosi i na dopunjavanje vode koje je isto tako automatizovano jer vremenom nivo vode u bazenu opada kako voda isparava ili je kupači na sebi iznose pri izlasku.
  Kako vi ne biste brinuli Marconio automatika brine da nivo vode bilo u prelivnim ili skimerskim masažnim bazenima uvek bude na optimalnom, odnosno potrebnom nivou za korišćenje.

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti