• SLANE SOBE

  Temperatura: 25-30°C
  Okruženje: vlažnost: 40-50%
  Materijal: Blokovi Himalajske soli, so iz Mrtvog mora
  Efekti: lečenje disajnih puteva, astme I bronhitisa, alergija i kožnih bolesti

  Sa istorijskog stanovištva može se reći da se lekovitost slanih soba i slanih pećina već vekovima najčešće koristi za lečenje respiratornog sistema, astme i bronhitisa, alergija i lečenje kožnih bolesti.

  Marconio wellness koristeći benefite koje donose slane sobe i slane pećine stvara estetski savršen prostor u okviru vašeg doma, wellness zone ili javnog SPA centra.

  Tretman za odrasle traje 40 minuta, a za decu 20 minuta. Pomaže pri lečenju alergija, astme, bronhitisa, hroničnih infekcija, prehlada, kožnih problema kao i stresa. Jedan tretman u ‘slanoj pećini’ zamenjuje četiri dana boravka na moru.

  Posebna novina u svetu wellnessa jesu slane sobe koje predstavljaju dizajnerski potpuno savršene prostorije sa efektima profesionalnih slanih soba i pećina. Zidovi i klupe mogu biti sa završnom obradom u mozaiku, pločicama sa integrisanim grejnim kablovima, a takođe klupe se mogu izrađivati od Abahi drveta ili furniranog medijapana. Jedan centralni zid napravljen je od blokova Himalajske soli sa skrivenim osvetljenjem što pruža neponovljivo vizuelno iskustvo.

  Konvencionalne slane sobe i pećine izrađuju se nanošenjem soli iz Mrtvog mora, oblikovanjem ukrasa (stalaktita i stalagmita), a posebnom efektu takvog enterijere doprinosi skriveno osvetljenje. Takođe u bilo koji od ovih sadržaja mogu se instalirati opciono svetlosna terapija, muzički sistem ili TV sa DVD plejerom. Kao jako bitan sadržaj preporučuje se halogenerator uređaj koji stvara lekovitu mikroklimu raspršujući suvi slani aerosol prirodne kamene soli. Takve čestice prodiru duboko u vašu kožu i respiratorni sistem i benefiti su neuporedivo veći uz njegovo korišćenje.

  Dimenzije


  Kada su u pitanju javni SPA centri, parna kupatila kao i svi ostali wellness sadržaji rade se u skladu sa projektom odnosno uzimajući u obzir samu veličinu i namenu jednog wellness centra. Često se u jednom wellness centru kombinuju parno kupatilo, kaldarijum i rassoul. Ako se radi o parnim kupatilima pravougaonog oblika plafon se radi u vidu svoda, dok kod četvrtastih prostora plafon je u obliku kupole što predstavlja poseban estetski doživljaj.

  Materijali


  – Termicka I hidroizolacija zidova I plafona prostorije.
  – Slojevitog reljefnog nanosenja soli u 4 faze na vec pripremljene zidove.
  – Izrada dekorativnih elemenata na plafonu I zidovima po nasem predlogu(stalaktiti i stalagniti).
  – Soli za pod iz Mrtvog mora 30 do 35 kg po m2.
  – Dekorativne himalajske cigle sa pozadinskim osvetljenjem.


  Tehnika


  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice ili manje SPA centre koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kućne uslove i neuporedivo povoljniji.

  • Profi wellness Slana soba tehnika – Halogenerator Prizma – Kragujevac

  Svetlosna terapija: RGB rasveta 50x25cm u drvenom ili aluminijumskom ramu sa više različitih programa i spostvenim kontrolerom. Može se koristiti kao glavno osvetljenje uz dekorativno skriveno osvetljenje iza saunskih ili klupa u parnom kupatilu.

  Zvezdano nebo: Fiberoptička rasveta sa 154 optičkih vlakana raspoređenih po plafonu saune ili svodu i kupoli parnog kupatila.

  Aromaterapija: Peristatička pumpa za doziranje arome koja se se najčešće koristi u kombinaciji sa parogeneratorom kada je parno kupatilo u pitanju, odnosno uz kombinovanu peć kod biosauna. Sistemom bakarnih cevi pomešane sa parom ulaze različitite arome eukaliptusa, kamilice …

  Tropic rain: Opcija tropske kiše instalira se u parnim kupatilima ili parnim kabinama. Naše tuš glave tropske kiše su dimenzija 40x40cm sa diodnim osvetljenjem koje u kombinaciji sa prelamanjem vode pruža nezaboravni vizuelni doživljaj.

  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kucćne uslove i neuporedivo povoljniji. Haloterapija se opciono može ponuditi uz saune, parna kupatila i slane sobe i pećine gde samo pojačava dejstvo isparenja već postojeće soli.

  Audio sistem

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti