• TOPLE KLUPE I TEPIDARIUMI

  Temperatura: 37-40°C
  Okruženje: tople ležaljke
  Materijal: Ekstrudirani polistiren (EXP), mozaik, pločice
  Efekti: opuštanje tela – relaksacija

  tepidariumi su u Antičko doba izrađivani u mermeru i grejani vatrom, a služili su da svojom blagom toplinom opuštaju rimsku gospodu. U današnje vreme tepidariumi su nezaobilazni deo svakog ozbiljnog wellness i SPA centra, ali svoje mesto nalaze i u malim privatnim wellness centrima. Osnovna funkcija tepidariuma je da opusti čitavo telo i mišiće, posebno pre i posle korišćenja masažnih bazena, finske saune i parnog kupatila.

  tepidariumi se izrađuju od ekstrudiranog polistirena sa integrisanom grejnom mrežom 17w/m i sa termostatom kojim se postiže optimalna temperatura za opuštanje od 37-40. Završna obrada im je najčešće u staklenom mozaiku po želji klijenta. Izrađuje se u nekoliko dizajnerski razlicitih modela, a poseban patent Marconio kompanije je akrilni tepidarijum. On pre svega pleni svojim minimalističkim dizajnom, i besprekornom higijenom na njegovoj površini, dok je raspodela toplote ravnomernija. tepidariumi se veoma lako instaliraju u relaks zonama jer im je potrebna samo jedna utičnica.

  Modeli


  Marconio radi 4 standardna modela toplih ležaljki, ali na zahtev klijenta u mogućnosti smo uraditi tepidarium u obliku po njegovoj želji. Posebno je interesantan dupli tepidarijum za dve osobe koje su jedna naspram druge. Pored standardnih tepidarijuma izrađenih sa završnom obradom u mozaiku, posebna zanimljivost u Marconio asortimanu je i minimalistički, elegantni akrilni tepidarijum sa svojim brojnim prednostima.

  Materijali


  tepidariumi se izrađuju od ekstrudiranog polistirena sa integrisanom grejnom mrežom 17w/m i sa termostatom kojim se postiže optimalna temperatura za opuštanje od 37-40. Završna obrada im je najčešće u staklenom mozaiku po želji klijenta.

  Tehnika


  Kada je u pitanju saunska tehnika što se pre svega odnosi na saunsku peć i spoljnu komandu one su proizvođača Harvia, Finska. To je najpoznatija i kompanija sa najdužom tradicijom kada je saunska oprema u pitanju. Veliki izbor električnih saunskih peći u zavisnosti od dimenzija, namene i cene možete pogledati ovde.

  • Harvia spoljna komanda Griffin cg170

  • Harvia vega saunska pec

  • HARVIA VEGA PROFI

  • Harvia spoljna komanda C150

  Svetlosna terapija: RGB rasveta 50x25cm u drvenom ili aluminijumskom ramu sa više različitih programa i spostvenim kontrolerom. Može se koristiti kao glavno osvetljenje uz dekorativno skriveno osvetljenje iza saunskih ili klupa u parnom kupatilu.

  Zvezdano nebo: Fiberoptička rasveta sa 154 optičkih vlakana raspoređenih po plafonu saune ili svodu i kupoli parnog kupatila.

  Aromaterapija: Peristatička pumpa za doziranje arome koja se se najčešće koristi u kombinaciji sa parogeneratorom kada je parno kupatilo u pitanju, odnosno uz kombinovanu peć kod biosauna. Sistemom bakarnih cevi pomešane sa parom ulaze različitite arome eukaliptusa, kamilice …

  Tropic rain: Opcija tropske kiše instalira se u parnim kupatilima ili parnim kabinama. Naše tuš glave tropske kiše su dimenzija 40x40cm sa diodnim osvetljenjem koje u kombinaciji sa prelamanjem vode pruža nezaboravni vizuelni doživljaj.

  Haloterapija: Halogeneratori pretvaraju so u sitne suve čestice aerosoli i ubacju ih u prostoriju čime povećavaju efekte i benefite slanih soba i pećina. Za profesionalne varijante koriste se Prizma, Kragujevac halogeneratori, dok za kućne privatne jedinice koristimo dispenzer soli Česke kompanije Sapho koji je idealan za kucćne uslove i neuporedivo povoljniji. Haloterapija se opciono može ponuditi uz saune, parna kupatila i slane sobe i pećine gde samo pojačava dejstvo isparenja već postojeće soli.

  Audio sistem

 • Katalog 2017

  Preuzmite katalog

  Novosti